Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ρεβύθια φούρνου


Υλικά
500 γρ. ρεβύθια
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 φλυτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισος σε σκόνη
αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πάπρικα για το πασπάλισμα

Για το μούσκεμα των ρεβυθιών

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλιά σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε αρκετό νερό (5 δάκτυλα πιο πάνω από τα ρεβύθια), μαζί με τη σόδα και το αλάτι, για 10 -12 ώρες.
Κατόπιν τα ξεπλένουμε πολλές φορές (για να φύγει η σόδα), τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε.
Όταν αρχίσει να αφρίζει, πετάμε τον αφρό, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα ρεβύθια, προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κύμινο, το γλυκάνισο, , το χυμό λεμονιού , φρεσκοτριμμένο πιπέρι, νερό από αυτό που βράσαμε τα ρεβύθια, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά.

2 σχόλια: