Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ

 

Υλικά


2 πακέτα μπουτάκια κοτόπουλου
3 κουτ. της σούπας μέλι
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
2 κουτ. της σούπας μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
λίγη γλυκειά πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρος
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το μέλι, την μουστάρδα, το μπαλσάμικο, την μαυροδάφνη, την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιαντρο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βάζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με την μαρινάδα και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º C. Στραγγίζετε τα μπουτάκια από την μαρινάδα και την κρατάτε για το ψήσιμο. Βάζετε τα μπουτάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε για 20 λεπτά. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, τα αλείφετε με την μαρινάδα και τα ψήνετε άλλα 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό τα αλείφετε 1-2 φορές με την μαρινάδα που περίσσεψε για να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα σερβίρετε με ρύζι, ή πουρέ πατάτας ή πατατοσαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου