Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 [greenchickenfillet+(2).jpg]
Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
3 πράσινες πιπεριές
1/2 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας
1/4 φλ. βούτυρο (Lurpak ή President)
1 κ. γλ. corn flower
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
6 κ. σ. τυρί τριμμένο (Cheddar ή Emmental)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα φιλέτα με το ειδικό σφυρί και τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Καθαρίζετε τις πιπεριές από τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις βάζετε στο blender με το γάλα καρύδας να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Λιώνετε 2 κ. σ.  από το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτετε τον πουρέ πιπεριάς και βράζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μαζί με την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το corn flower για να γίνει μια παχιά σάλτσα.  Το βγάζετε από την φωτιά και αλατοπιπερώνετε.  Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε τα φιλέτα για να σοταριστούν για 2 - 3 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βάζετε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ταψάκι και τα περιλούετε με την σάλτσα πιπεριάς, τα πασπαλίζετε με το τυρί και τα ψήνετε για 10 - 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Συνοδεύεται με πατάτα ψημένη στον φούρνο με το φλούδι της ολόκληρη, καλά πλυμμένη και τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου