Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Κεφτεδάκια τυλιγμένα σε μελιτζάνα

Υλικά

5 μελιτζάνες

Για τα κεφτεδάκια:
250 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα:
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. Ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
 
 
 
 
Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει λίγο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με την σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου