Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αμπελόφυλλο γεμιστό Μεσογείου με καραβιδοουρά

Υλικά για 4 άτομα
24 αμπελόφυλλα
40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Πολύ λίγο σκόρδο
80 ml λευκό κρασί
20 γραμ πλιγούρι μουλιασμένο σε ζωμό καραβίδας
20 γραμ καραβιδοουρά
20 γραμ ανθόμελο
1 κουτ γλυκού μουστάρδα
1 κουτ γλυκού μάραθο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το ντιπ
20 γρ. βούτυρο φρέσκο
35ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα σαφράν
Χυμό και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
Ζωμό καραβίδας

Μαραίνετε με το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να εξατμιστεί τουλάχιστον το μισό κρασί και προσθέτετε την ψιλοκομμένη καραβιδοουρά, το ανθόμελο, τη μουστάρδα, τον ψιλοκομμένο μάραθο, το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζετε τα αμπελόφυλλα και τυλίγετε σφιχτά τα ντολμαδάκια. Τα τοποθετείτε σε κατσαρολάκι , τα σκεπάζετε με ένα πιατάκι, προσθέτετε ζωμό καραβίδας και σιγοβράζετε.
Για το ντιπ . Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κρέμα και το σαφράν και το αφήνετε να πάρει υγρασία για να βγάλει το χρώμα του. Μετά από 10-15 λεπτά χτυπάτε το μίγμα δυνατά να αφρατέψει και να σφίξει.
Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου.
Σερβίρετε τα ντολμαδάκια ζεστά ή κρύα με το ντιπ της κρέμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου