Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά (4 άτομα):
  • 500 γραμ. χοιρινό φιλέτο
  • 300 γραμ. μπρόκολο για γαρνιτούρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1/2 cm ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • κόλιαντρο
  • 50 γραμ. ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα
Για τη σάλτσα:
  • 1/8 lt ζωμό κότας
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας ξηρό τσέρι
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Εκτέλεση:
  • Αφαιρέστε ότι μεμβράνες και λίπος έχει το κρέας. Κόψτε το στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε κάθε κομμάτι σε λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώστε.
  • Χωρίστε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και αν χρειαστεί, ξεφλουδίστε τα κοτσάνια και τεμαχίστε τα διαγώνια σε λεπτές φετούλες.
  • Ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο και την πιπερόριζα. Ανακατέψτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα.
  • Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να κάψει το λάδι. Προσθέστε το χοιρινό και τσιγαρίστε το μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 3 λεπτά). Παράλληλα, τρίψτε λίγο κόλιαντρο πάνω στο κρέας. Μετά απομακρύνετε το κρέας από τη φωτιά, σκεπάστε το και κρατήστε το ζεστό.
  • Ζεστάνετε 1 ακόμη κουταλιά σούπας λάδι και αφήστε το λάδι να κάψει. Προσθέστε το μπρόκολο, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατέψτε και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 3 λεπτά.
  • Προσθέστε το χοιρινό μαζί με το ζουμί του στο μπρόκολο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο και αφήστε τα για 3-4 λεπτά (μην τα αφήσετε να βράσουν κι άλλο).
  • Τσιγαρίστε τα αμύγδαλα στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε σκορπίζοντας τα αμύγδαλα πάνω στο έτοιμο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου