Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ Παπρικάσι

ΥΛΙΚΑ

2 κ. Χοιρινή Σπάλα
4 μεγάλα Κρεμμύδια
2 κουτ. τριμμένο Σκόρδο
Πιπεριά
1 κ. Κρασί
5 κουτ. Ελαιόλαδο
2 κουτ. Μπούκοβο
3 ξερά φύλλα Δάφνης
1 κουτ. μαύρο Πιπέρι
5 κουτ. Κόκκινη Γλυκιά Πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
1 κουτ. Ζάχαρη
½ κουτ. Νες Καφέ
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το κρέας. Όταν ασπρίσει ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Αλάτι μπόλικο, 4-5 φύλλα δάφνης, κόκκινο γλυκό πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μια κουταλιά μοσχοκάρυδο, μια κουταλιά ζάχαρη, δύο κουταλάκια μπούκοβο, μία κουταλιά νες καφέ και στο τέλος το σκόρδο. Ανακατεύουμε το φαγητό. To αφήνουμε να βράσει, μια ώρα περίπου. Δεν προσθέτουμε έξτρα νερό, γιατί το ίδιο το κρέας θα βγάλει τα υγρά του.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, να πάρει μια βράση. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε ψιλοκομμένη πιπεριά και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε τελευταία για να κρατήσουν το άρωμα τους. Το φαγητό είναι έτοιμο!

ΤΙΡ
Χρησιμοποιούμε νες καφέ, γιατί βοηθάει το κρέας να μαλακώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου