Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Fajitas Ο ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

 

Υλικά

 

  • 200 γραμ. ψαρονέφρι 
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • chunky sauce 
  • sauce anglaise
  • σκόνη fahitas(μείγμα μπαχαρικών Fajitas Mix) 
  • λίγη tequila
  • λίγο ηλιέλαιο
        για τη γαρνιτούρα:
  • 100 γραμ. καλαμπόκι βρασμένο 
  • 100 γραμ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο 
  • λίγη κρέμα γάλακτος 
  • λίγη sauce anglaise 
  • λίγο μαϊντανό (για πουδράρισμα του πιάτου)

Διαδικασία

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε με ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι. Μόλις θωρακιστούν τα υγρά του κρέατος, προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Αφού μαραθούν τα λαχανικά σβήνουμε με την tequila. Τέλος, ρίχνουμε την σκόνη fajitas, την sauce anglaise και την chunky sauce. Αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Για την γαρνιτούρα σοτάρουμε το βρασμένο καλαμπόκι και φασόλι αντίστοιχα σε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και την sauce anglaise και περιμένουμε 2-3 λεπτά για να δέσει.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο και ρίχνουμε στο τέλος τον μαϊντανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου