Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
500 γρ. ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γλ. τσίλι
1 κ.γλ. κύμινο
1 πρέζα ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κοτόπουλο σε τεμάχια και το περνάτε από τα καλαμάκια και τα ψήνετε στο γκριλ. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε την ντομάτα. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας και λίγο νερό. Όταν ψηθεί η σάλτσα κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και προσεκτικά να μην κόψει το γιαούρτι και σερβίρετε τα κεμπάμπ με την σάλτσα γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου