Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στριφτή γλώσσα με πέστο και πουρέ λαχανικών


Υλικά
8 φιλέτα γλώσσας
8 κ. γ. πέστο βασιλικού
1/2 κιλό κατεψυγμένα λαχανικά ή ανάλογα φρέσκα (περιείχαν: καρότο, πατάτα, φασολάκια, αρακά)
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
1 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό (ή ό,τι θέλετε)
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε μικρά παραλληλόγραμμα χαρτιά ψησίματος, που να χωράνε επάνω κάθε φιλέτο γλώσσας.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε φιλέτο, 1 κ. γ. πέστο βασιλικού, σε όλη την επιφάνεια.
Τυλίγουμε τη γλώσσα σε ρολό και μετά την τυλίγουμε με το χαρτί ψησίματος, σαν καραμέλα. Στρίβουμε τις άκρες για να μην ανοίξουν.Δεν χρειάζεται δέσιμο με κλωστή, μένει σταθερό.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φιλέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

Μέχρι να ψηθούν, φτιάχνουμε τον πουρέ λαχανικών.

Βράζουμε τα λαχανικά με ελαφρώς αλατισμένο νερό (λίγο νερό), για δέκα λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα κα τα σουρώνουνμε.
Τα λιώνουμε σε μπλέντερ. Αν δυσκολεύονται να λιώσουν, προσθέτουμε το γάλα.
Βάζουμε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, με μία κ. σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο όσο θέλουμε. Ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν είναι έτοιμες οι γλώσσες, ανοίγουμε προσεχτικά τα χαρτάκια μέσα στα οποία ψήθηκαν, τις τοποθετούμε στο πιάτο μαζί με τον πουρέ λαχανικών και καλή μας όρεξη....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου