Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Στήθος κοτόπουλου με γιαουρτι ,σόγια και ξηρούς καρπούς

 


ΥΛΙΚΑ


500γρ. Στήθος Κοτόπουλου
8 κουτ. σούπας Γιαούρτι (στραγγιστό)
250γρ. Ξηρούς Καρπούς (ανάλατους,
Φιστίκια Αιγίνης, Κάσιους, Αμύγδαλα κλπ)
1 κουτ. γλυκού Τζίντζερ
1 κουτ. γλυκού Κόκκινο Πιπέρι (γλυκό)
1 κουτ. σούπας Σουσάμι
2 κουτ. σούπας σάλτσα Σόγιας
5 κουτ. σούπας Σησαμέλαιο
Αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια. Τα βράζουμε σε λίγο νερό ή στον ατμό.
Παράλληλα, μαρινάρουμε σε βαθύ σκεύος το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες, με μία μαρινάτα από σόγια, σησαμέλαιο και από ένα κουταλάκι τζίντζερ και κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς σε γουδί.
Θρυμματίζουμε σε βαθύ πιάτο το κατσικίσιο τυρί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να πολτοποιηθεί καλύτερα το τυρί. Σταδιακά προσθέτουμε λίγο-λίγο το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κρεμώδες μίγμα. Αυτή θα είναι η συνοδευτική σάλτσα για τη σαλάτα βραστών λαχανικών.
Σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε λίγο από το ζωμό τους, για να βράσουμε το ρύζι.
Ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο σε τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί καλά για 15΄λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, το πασπαλίζουμε με μία κουταλιά σουσάμι και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Τελευταίους προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς για να καβουρδιστούν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου