Υλικά
1 φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένος1 φλιτζ. του καφέ κουκουνάρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Παρμεζάνα (όσο τραβάει)
1 κ.σ. balsamico
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. δυόσμος
1 κ.σ. ροζ πιπέρι
Pesto
Aνακατεύουμε καλά όλα υλικά στο μπλέντερ.
ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΣΤΟ
• Σε ζυμαρικά: Ανακατεύουμε το λιγότερο 2 κουτ. σούπας πέστο σε μια δόση βρασμένων ζυμαρικών για 4 μερίδες. Επιλέγουμε ζυμαρικά με πτυχώσεις και ραβδώσεις (π.χ. ριγκατόνι), για να συγκρατήσουν το πέστο.
• Σε πιλάφι και ριζότο: Προσθέτουμε τουλάχιστον 2 κουτ. σούπας πέστο σε μία δόση πιλαφιού για 4 άτομα και ανακατεύουμε. Στο ριζότο, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας πέστο μαζί με την τελευταία δόση ζωμού ή στο τέλος, αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Επίσης: Σε ντιπ, ανάμεικτο με κατίκι, σε πουρέ πατάτας (2 κουτ. σούπας για μια ποσότητα 4 μερίδων), σε κρητικό ντάκο (1 κουτ. σούπας πάνω από το τυρί).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου